Rugbyclub The Smugglers

Rugby Club The Smugglers

Historie - Inleiding

Een tijdje terug, 25 november 2011, zaten er op mijn verzoek een aantal van de oudere leden na een trainingsavond bij elkaar, lekker in de Chesterfields met een jugje bier en omringd door de aandachtige oren van de huidige en jongere spelers.

Het doel van de zitting was om de historie van de Smugglers in kaart te brengen. Het was een prachtige avond waarbij het meer dan duidelijk is geworden dat er veel wollige perioden in de geschiedenis van onze club zitten. Er zijn bijvoorbeeld een aantal variaties over waarom we eigenlijk The Smugglers heten. Komt dat vanwege de logo op een whiskyfles, of komt het van de toog The Old Smuggler op de hoek van de Kerkweg en Kruidbergerweg in Santpoort, waar nu meen ik een kinderdagverblijf zit? Zo zijn er nog tientallen vragen, die meerdere antwoorden kennen.

Om te weten waar we heen gaan met de club is het belangrijk om te weten waar we al zijn geweest. De meeste nieuwe leden hebben bovendien geen idee hoe de club is ontstaan en wat de club qua rugby allemaal heeft gedaan de afgelopen 40 jaar. Zo is het vast niet iedereen bekend dat The Smugglers een periode kende met twee teams waarvan het eerste op zeer hoog competitieniveau speelde (We hebben ook een periode meegemaakt dat het normaal was met slechts acht leden naar een uitwestrijd te vertrekken). Gelukkig hebben André Dekker, Ruud Boeree, Ad van Dijk en Peter Bakker een hele verzameling krantenknipsels, foto's en andere rariteiten. Een prachtige bron om in te duiken en goede een leidraad om, samen met gesprekken met oud (bestuurs)leden, de historie van onze club eindelijk duidelijk in kaart te brengen.

Na het gesprek, november 2011 zijn er allerlei ideeën geopperd en is Ad driftig aan het scannen gegaan. Het project heeft helaas vrij snel na het gesprek een diepe winterslaap genomen. Het verheugt mij echter te melden dat Ruud , Peter  en Ad onlangs nieuw leven in het project hebben geblazen en de taak op zich hebben genomen om de historie te gaan documenteren, plakboek stijl, geleidelijk maar gestaag, met de bedoeling de historie in kaart te brengen voor we 40 jaar bestaan. Heb jij verhalen, anekdotes, foto's, krantenknipsels, stickers of ander Smugglers gerelateerde items? Laat dit alsjeblieft aan deze heren weten via historie@thesmugglers.nl.

De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar op deze historie afdeling van de site. Ik wens een ieder veel leesplezier, zeker na mate de inhoud door Peter, Ruud en Ad wordt aangevuld.

Mijn dank is groot,
Jullie voorzitter 2011, Luke Roberts

 

 

Shirtsponsors

Sponsors

Wil jij hier met je bedrijf ook bijstaan? Klik dan hier voor meer info.